miercuri, 8 aprilie 2009

Transf(rai)erul zilei



Senzational! O mutare bomba azi pe piata transferurilor din Romania. Gigel Becali, jucatorul cu mereu atata imaginatie din atacul Stelei (si unicul varf autentic, de altfel) a fost transferat la FC (fraieri club) PRM. Prin aceasta miscare formatia retrogradata anul acesta pentru prima data din Liga Profesionista de Vorbal Irealitatea spera sa atace unul din locurile de accedere in Europa League. Avand acum doua varfuri veritabile, adevarate staruri ale vorbalului si puncte forte ale marketingului formatia peremista ce joaca mereu televizata de catre postul OTV, fie ataca acum locurile de calificare directa fie, printr-o miscare de un-doi de prin acoperire incearca macar ceva la Interloto, pentru mult mai important titlul de Campion al Romaniei de la sfarsitul anului.

Momentan Gigel este putin suspendat pentru proteste repetate la arbitri dar este sigur ca va reusi sa scape de suspendare, prin recurs, mai repede decat isi va obtine vreodata Timisoara punctele sale. E cert ca va iesi cu pofta si mai mare de joc, de driblinguri legale, ca va fi in mare forma si va deveni imediat adulatia tribunelor sarace (n.a. - ca si cum saracia e o fatalitate!). Este de vazut totusi cum va conlucra cu celalalt varf al formatiei, CV (european) Tudor, acest Cornel Dinu de legenda al tuturor Dinamo-urilor epocilor. Au existat in trecut faulturi dure si penibile intre cei doi dar asa e in spor(t), nu stii niciodata cu cine te joci si alaturi de cine va trebui sa joci.

E foarte bine cand vorbalul vine in comuniune cu fotbalul fiindca amandoua tintesc marea performanta si, acum mai mult, cu reale sanse de reusita daca tinem cont de apetitul publicului DOAR de spectacol. Marea problema este insa ca amandoi tintesc acum competitia europeana, iar punctele europene (atat de greu castigate in 2007) ale Romaniei sunt in cel mai mare pericol. Pe arena de la Bruxelles este stiut ca nu merge cu simulari sau cu miscari de glezna fina, ca nu se admit proteste, iar valiza contine in primul rand un laptop burdusit cu documente. Acolo nu merge nici sa-ti ridici tricoul daramite sa-ti mai pui si poalele in cap. E greu de crezut ca cele doua varfuri vor sti sa negocieze centrarile de finante pe flancul tarii, vor sti sa trateze fazele cheie, unde luciditatea (de unde??!) e atat de necesara, ca vor avea abilitatea de a se adapta marelui vorbal european, mereu participant in finala la toate marile competitii internationale. Singurul care acum mai lipseste reprezentativei Romaniei din Belgia este un antrenor cu anvergura, talentul si prestanta lui Piturca pentru a ni se cere macar autografe, fiindca suntem totusi siguri ca Europa ne va multumi pentru neuitata portie de ras pe care le-o vom servi.