vineri, 2 martie 2012

Semintia soferilor

Tocmai ce-mi compostasem biletul in autobuzul prins in ultima clipa. Ma tineam vartos de bara pentru a nu fi aruncat ca o barca pe valuri, la fiecare schimbare de directie si foloseam momentul pentru a mai lasa greutatea corpului pe genunchiul meu operat. Daca tot stau mereu in picioare macar sa profit de asta pentru un pic de fizioterapie neconventionala!

Trec cateva statii fara sa observ nimic dubios, tot asteptand sa se mai goleasca micro-autobuzul asta Tursib, pe masura ce ne apropiam de ultima statie de pe traseu. In fine, depasim Facultatea de Drept, coboara toti lenesii aia care nu-s in stare sa mearga 3-4 statii pe jos si .. pot si eu respira.

Se face liniste in autobuz si deodata aud: crant, crant! Ma uit nedumerit, langa mine un nepot si o bunica. Niciunul cu gesturi suspecte. Mai departe, catre fund, cativa domni cu caciuli din acelea talibanice, de oaie. Degeaba zgomotul venea din fata. O domnisoara vorbea la telefonul cu clapeta, dar zgomotul ala, cert, nu era bruiaj de telefon.. Imi trec ochii peste afisajul acela de pe hartia infoliata cu situatii neregulamentare, amintindu-mi ca acolo scrie clar ca e interzis cantatul in autobuz precum si spartul semintelor si, ma fixez in oglinda retrovizoare a soferului.

Cine facea zgomotul? Nenea "tractoristul" de la volan! Spargea de zor seminte, vezi bine. Lua tacticos cu mana stanga, din buzunar cate una, o ducea la strung(areata), crant, apoi reziduurile le facea pierdute pe undeva pe la bordul masinii. Miscarea nu era alerta si, daca se suprapunea cu vreo nevoie de schimbare de viteza, neavand omul 3 maini (una pentru samanta, una pentru volan si alta pentru schimbator) cel sacrificat era volanul. Ca doar autobuzul stie sa mearga drept! Drept si...incet.

Siguranta in trafic? Sofer profesionist? Oameni in autobuz? Conteaza? Sunt mai multe seminte in punga! Nu avea importanta ca in 4-5 minute ajungea la capat de linie si, in cele 5-10 minute de pauza de acolo, avea timp sa sparga seminte cate ii pofteau dintisorii! Dar nu, se pare ca omul era practicant profesionist al sportului national!

Prost gust, foarte prost moment in trafic, lipsa de respect totala pentru "oile transportate", nepotrivire totala cu regulamentul din autobuz... Pai sa nu-i fac poza? Nu a iesit din prima, nu a iesit prea bine nici din a doua, caci si celularul meu e bun doar de spart seminte insa, iata, va puteti face si voi o parere despre "semintia soferului"...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Esti figura si tu omu nost' se pregateste (antreneaza) pentru returul de campionat

Dantesc

Trimiteți un comentariu