miercuri, 14 martie 2012

Bun simt, te-am facut afis

Ma tot uitam de vreo saptamana la decorul stradal al statiei de autobuz: doi stalpi de iluminat urban, un pom rebegit de prea multa iarna, o cutie mare si gri a celor de Electrica, toate "obiecte pe inventar", toate bunuri fixe, stationare. Si, fiindca nu pot fugi nicaieri si nici nu se pot curata singure, n-au nicio sansa: nu scapa de lipiturile de afise!

Aruncam atunci o privire pe ele si observam ca Sibiul, Capitala Culturala mult trambitata, e plin de evenimente: in decembrie au fost vreo doua, in ianuarie unul, prin februarie au mai incercat ceva dar, vad dintr-o nota ulterioara ca au ramas inzapeziti (in realitate, sigur nu vandusera destule bilete!), apoi prin martie vine nu stiu ce teatru din capitala, ce-si scoate vedetele TV la inaintare, ca si cum teatrul nostru ar fi de mana a doua si... tot asa. Toata "agenda culturala" o gasesti, de obicei, intr-o statie de autobuz, mai decolorata de vant si ninsoare, mai jerpelita de cate un nervos, mai ingramadita pe cate un colt de spatiu sau, pur si simplu, trantita cu nesimtire peste anunturile mai vechi.


Dintre toate afisele, iesea insa un pas in fata concertul lui Pepe. Galben tipator, moaca "domnului Zavoranu" cat mai mare si apoi tot felul de etichete prea mici pentru a merita citite. O fi mers lumea si la concertul asta, nu? Probabil o fi fost si fain, nu-i judec pe cei ce au alte gusturi... "latino". Aici vorbesc insa numai despre afisaj. Pe cutia electrica, unde ar fi spatiu mai mult, pe verticala si orizonata, stau trantite, nu unul ci fix doua anunturi similare, asa, cat sa acopere concurenta si tot spatiul, un "Eu, eu, eu!" agasant, cu pornire din aia, de florareasa napustita asupra bietului aruncator cu privirea. Nu e nici loc destinat afisajului public, nu este nici cu bun simt facut... Intreb si eu: cei care platesc pentru aceasta reclama nu pot fi oare amendati? Sunt neidentificabili? Chiar va trebui sa vad in fiecare zi pana prin aprilie-mai moaca lui Pepe bine lipita in statia de autobuz?!

Ca o consolare, mi-am amintit totusi de locul cel mai potrivit unde am mai zarit zilele trecute lipit afisul respectiv si i-am facut poza. Nici ca se putea unul mai bun. Azi pe (pe) .... , maine inauntru!
Iata-l:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu