marți, 29 decembrie 2009

Club A de Sibiu?

De pe vremea buna si plina de evenimente a Art Cafe-ului n-au mai fost in Sibiu concerte adevarate de folk. Stiti, concertele alea la care merg doar o mana de oameni, indeajuns cat sa umple vreo 2 camarute, in care un om si o chitara canta ca de la om la om, ca la o serata muzicala, nicidecum ca la un concert prea plin de sine si rigori.
Se pornea de cum cadea noaptea si tinea totul pana tarziu dupa miezul noptii, fara priviri catre ceas, fara distantare intre cei de pe scena si public, fara nazuri de vedeta, dar totdeauna cu muzica buna, cu toti spectatorii cantand din tot sufletul pana la ultimul vers, prin fumul gros de tigara ce se lasa si cu multe priviri curioase pe la geamuri din partea celor ce treceau tocmai atunci intamplator pe strada.
Imediat dupa Craciun m-a invitat insa Florin (Thomits) la concertul inaugural al unui club deschis in Sibiu, un club de care el se va ocupa de-acum inainte: Magda Puskas (poate cea mai buna voce din folk-ul romanesc) si Vali Moldovan. Un concert aproape ireal de adevarat, intins confortabil pe vreo 3 ore de cantare! Cat despre Clubul Guillotine, situat exact deasupra Butoiului de Aur, cu intrare de pe scarile ce duc catre Piata Huet, acesta chiar pare a fi locul excelent pentru astfel de evenimente. Chiar daca nu e conform traditiei burgului plasat in vreo pivnita, atmosfera e cat se poate de potrivita pentru a putea gusta o ceasca de cafea dar mai ales un concert bun. Stiindu-l pe Florin nu ma indoiesc ca isi va folosi relatiile din muzica pentru a aduce aici cei mai buni artisti. Asadar cei care sunteti prin Sibiu, ciuliti bine urechiile si informati-va cine mai canta prin Guillotine in fiecare seara. S-ar putea sa prindeti un concert precum acesta: