marți, 2 august 2011

Rapunerea Balaurului la Targu Mures

E lung pământul, ba e lat,
Dar ca Sougou de inspirat
Azi nu-i niciunu-n campionat!
Si dadea goluri, chiar oricui,
Icoane-ntr-un altar sa pui
La inchinat.

Drept pentru care-am ilustrat:

12 comentarii:

Anonim spunea...

totusi, sa nu ne batem joc de cele sfinte, nu crezi?

Albu spunea...

Anonim, ia te rog lucrurile mai usor. A face un montaj foto nu inseamna nimic, vorbim de situatie, nu de crestinism aici. Vezi, am inlocuit chipul initial si am scos si aura de sfant. In plus, am avut grija special sa pun si denumirile, explicatiile acolo, plus poezioara care are rolul de trimitere la apelarea la ceea ce era initial o icoana. Balauru e un nume de care se poate face haz, cred, mai ales atunci cand este situatia asta, in plus, stim foarte bine, e vorba de o legenda, care se aseamana teribil cu un basm, de prin Evul Mediu timpuriu, nicidecum de o fapta biblica. Iar daca spun despre Sougou ca e sfant pentru CFR, mai ales ca el nici macar nu e crestin, asta inseamna ca imi rad de cele sfinte?

Anonim spunea...

:) :)

Anonim spunea...

stai linistit, albule! doar niste indoctrinati si inculti ar putea interpreta-o altfel decat o gluma :)

Albu spunea...

Nu, sincer, eu nu as judeca oamenii, tot asa cum am pretentia ca nici ei sa nu ma judece pe mine. E vorba de libertatea de a cugeta... Fiecare interpreteaza cum vrea. Eu sper doar sa avem mai multa minte decat arabii care au facut atentate si au omorat oameni doar fiindca un caricaturist scandinav (parca) facuse niste desene cu profetul lor...

Aici, treaba asta cu balaurul eu chiar nu o pot considera "sfanta", fiindca, asa cum am spus, vorbim doar de o legenda. Asadar, daca porneam de pe un desen cu "Mesterul Manole" sau cu "Vrancioaia" era o impietate? Asta ca sa nu mai vorbim, pe de alta parte, de cate tablouri si puneri in scena pentru parodierea anumitor situatii s-au facut pe marginea celebrului "Cina cea de taina".

Anonim spunea...

Trebuia sa pui un pic de tricou portocaliu Pe Balauru si era ok!

Albu spunea...

Anonim, dupa aia avea conotatii si interpretare politica. :)

Anonim spunea...

Dar acum echipele portocalii din P Neamt, Tg Mures, Roman(la handbal fem) si inca altele nu sunt interpretate politic? Parca se discuta la nivel de UEFA interzicerea unor asemenea practici.
Consider ca o primarie/un primar sau un consiliu judetean chiar ar avea dreptul sa dea bani catre echipe de fotbal numai dupa un referendum, altfel nu pot dispune de banii contribuabililor.Curtea de Conturi ce parere are?

Albu spunea...

Daca orasele alea ar da din contul lor si nu din cat primesc de la bugetul de stat, ar fi oarecum in regula, cred. Sa stie si oamenii cand dau in vreo groapa cu masina, ca banii pentru astupare s-au dus in salariul lui Hallison, sa zicem.
Dar uite si un alt mod de a rezolva disputa:

http://www.turnulsfatului.ro/8697/johannis-despre-actiunea-consilierilor-pd-l:-sa-scoata-de-la-ariton-banii-.html

Anonim spunea...

Corecta pozitia!
In fond e frumos sa ai echipa in orasul tau, e frumos ca lumea sa mearga pe stadioane, tineretul sa fie educat si prin sport, dar deranjeaza enorm ca aceste lucruri se capitalizeaza politic fara nici o rusine.Si se capitalizeaza direct din banii contribuabililor si din banii care vin de la buget pentru contribuabili si fara ca acestia sa fie intrebati macar.

Anonim spunea...

meciuri inregistrate :) ?

Albu spunea...

Anonim? Am ceva arhiva cu ele. Lasa-mi un mail pe albu98@gmail.com si incerc sa-ti trimit daca vrei unul sau altul. :)

Trimiteți un comentariu