duminică, 5 decembrie 2010

Pentru varcolaci si nu numai....
Acum aproape o saptamana ma suna pe la ora 22 Adi cu un ton de "112": "Alex, tu ai vazut cerul? ... Waw, sa vezi luna! N-am mai vazut asa ceva. Un cerc perfect, ca o explozie in jurul ei!" Zic gata, Doom's Day, asta a fost, stai sa salvez proiectul de pe calculator si sa ma rog sa fie vreun Bruce Willis care sa ne mai salveze. A si ajuns gaura neagra la noi?

Dar continua tot Adi: "Vezi, du-te repede, se mai vede inca un pic". Arunc celularul pe pat, imi apuc repede carjele, fac o cursa de ski-carja-fond prin casa pana pe balcon si ma uit. Intr-adevar, un cerc mare de nori, fix cu luna in centrul lor. Nici urma de chipul lui Isus pe cer, nici urma de ceva flacari. Ma mai uit un pic la luna, tot asteptand sa faca ceva, sa se dea peste cap sau ceva spectaculos. Degeaba... Ma intorc la telefon asteptand explicatii de la Adi. "Pai da, zice, acum nu se mai vede asa, dar sa fi vazut mai devreme! A fost un cerc de nori exact in jurul ei si apoi s-a tot marit. Acum poate nu se mai vede dar, atunci sa stii se uitau toti de afara pe cer. Am mers repede in casa, am luat aparatul si am facut si poze". I-auzi, dovezi! Deja eram interesat. Mai ales ca aparatul lui Adi e din "specia NASA", poate-poate vad si eu fenomenul.

Asadar am asteptat cuminte livrarea pozelor pe care le pun acum si aici, pe blog. Interesante, ce ziceti? Cercul de nori este intr-adevar remarcabil prin perfectiunea sa. Sa fie un semn? Sau vreun fenomen cu explicatie fizica? Eu ma gandeam ca poate luminozitatea lunii pline intr-o seara fara vant sa fi avut cumva efectul acesta, de disipare egala a norilor, dar sunt doar speculatii. Pana atunci privim si intelegem fiecare ce vrea, fiindca in asta sta frumusetea lumii.6 comentarii:

Adina spunea...

Salut!
Desi adesea privesc cerul, nu am vazut un asemenea fenomen. Regret ca in seara respectiva nu am iesit. Oricum, Dumnezeu ne trimite multe semne. Ar fi bine sa nu le ignoram. Poate e unul dintre avertismente.
Dumnezeu si Maica Sfanta sa ne pazeasca si sa ne dea multa credinta.

Anonim spunea...

aoleo, aia nu e luna.
e un ochi.
de vârcolac?
sau de vampir?
oricum, eu nu mă tem, că am cărți de prim ajutor după mușcăturile ambelor drăcovenii.

Albu spunea...

deaduralex, pag. 4 (dupa introducere si toate alea): "in caz de muscatura de dracovenie cititi la pagina 25)". Pag. 25: "verificati dracovenia. In caz ca are 3 coarne mergeti la pagina 60. Daca e cu 2: mergeti la pagina 40. Daca e cu unul, e inorog. Mergeti la o agentie Loto." Eu sunt sigur ca e o explicatie relativ stiintifica in asta, nu credeti? E un fenomen local, deci doar pe sibieni ii priveste? Poate ca era de fapt un semn bun: ca doar la o saptamana dupa aia s-a deschis centura Sibiului.

Doini spunea...

Wow, te pomenesti ca e o prevestire a anului 2012! :)E bine ca mai sunt oameni care stau cu ochii atintiti spre cer, ne mai conecteaza si pe noi muritorii de rand cu stari si fenomene frumoase, urate, ciudate... care dau frau liber imaginatiei noastre - atat de marginita de preocupari zilnice, de rutina.

Adina spunea...

Esti un om deosebit. Imi place cum scrii si cum gandesti.
Mult noroc si multa sanatate!

Albu spunea...

Multumesc, Adina. Bun venit in luna aceasta frumoasa!

Trimiteți un comentariu