joi, 28 ianuarie 2010

Aliodor Imparat



S-a tampit tara!

A dat-o pe paranormale si pe zodiace! In singura zodie a crizei in care suntem ne-am apucat sa gasim paramotivatii, parapsihologice si para...doxale. N-am crezut niciodata ca prezicatorii si horoscopistii vor fi luati si se vor lua in serios intr-o asa masura! Insa atunci cand am vazut in prime time la ceartal-show-urile televiziunilor de stiri pe toti zodiacalii expunandu-si convingerile cu fermitatea unei stiinte precise mi s-a parut ca dintr-o data ghicitoarele au fost ridicate la rang de studii superioare, ca au dreptul sa ceara includerea in nomenclatorul meseriilor si ca toata Romania se imparte de fapt doar in 12 tipuri umane, hai sa zicem vreo 36 cu tot cu ascendente si descendente. Cred atunci ca si zodiile ar trebui sa-si faca fiecare partid, ca sa aiba o mai mare reprezentativitate. Cum adica sa votezi tu, varsator cu un candidat taur?!?! Iar cand am auzit ca Geoana e un rac iar Basescu e un scorpion, s-a luminat dintr-o data totul: era normal sa castige scorpionul, ca e mai otravitor, nu? Iar cand pe deasupra s-a mai si declamat ca de fapt tot circul electoral s-a subordonat circului stelar, ca s-a intamplat asa fiindca anumite astre au vrut sa fie intr-o anumita pozitie, m-am gandit la cumplita risipa a campaniei electorale. Nu era mai simplu sa se consulte hartile astrale cu, sa zicem, 2 luni inainte, sa se vada unde bat stelele, sa se intocmeasca la Biroul Horoscopal Central o numaratoare a "ascendentelor" si sa se delege alesul neamului ??? Si mai distractiva era treaba cu atacurile energetice. Dintr-o data totul s-a transformat intr-un Razboiul Stelelor in care tanarul Jedi Basescu il ataca doar prin concentrare si incruntare, fiindca "Forta este cu el" pe trimisul lui Darth PSD Vader. Mai lipsesc din peisaj extraterestii, insa nu putem fi siguri ca voturile lor nu au fost de fapt incadrate la categoria "Diaspora".

Si de la cine a pornit tot subiectul? De la Aliodor, magul presedintelui. Acest "Merlin al neamului" care a trecut de partea portocaliilor si le-a dat nuanta mov castigatoare. De fapt, cica toamna trecuta n-ar mai fi fost la moda culorile pastelate; s-a purtat peste tot mov, chiar si atunci cand situatia era cat se poate de albastra. Dar aia a fost magia cea mai mica. De fapt eu cred ca adevaratii "vrajitori" au fost cei care au numarat voturile, cei care au hipnotizat telepatic si mai ales teleportat turistii electorali de la o sectie la alta. Nu ati fost niciunul atenti, nu-i asa, la oamenii din sectia de votare? Sunt sigur ca macar unul de pe-acolo avea un mov pix si va privea cam fix (inversiunea a fost facuta pentru a da cu rima). Si la o adica nu va mai amintiti mai nimic, nu-i asa? Pai da, sunt la fel de sigur ca la iesire, un altul, cu o batista mov in buzunar va privea si mai insistent. V-a sters memoria!

Este clar ca a castigat in alegeri cine trebuia, cel care era infratit cu binele. Totusi, daca stau sa ma gandesc mai bine, de ce ar trebui noi sa ne multumim cu un "pamantean", cu un neinitiat, cand, de fapt, ar trebui sa ne dorim ca insasi Atotputernicul sa ne conduca! De ce sa fim multumiti cu "unealta" cand am putea dori "mana"! Ar fi ceva, nu credeti, sa avem un conducator paranormal?

Da, sa avem un vrajitor care sa scoata in continuu argintul din Banca Nationala, care sa distruga balaurul coruptiei si s-o salveze si pe Ileana Udreazeana (cat si pe admiratoarea ei) din Turnul Guvernului unde a depozitat-o "aproape Spanul". Grevele se vor rezolva cu descantece iar opozitia, de stanga sau de dreapta, va tacea infricosata de blestemele ce ar putea fi aruncate asupra ei. Puterea magului va fi absoluta, vom putea schimba iarasi constitutia, sa reducem ce mai e de redus din numarul parlamentarilor pana la "-1", apoi schimbam republica si facem imparatie! Referendumuri? Mai e nevoie? Daca se incrunta Aliodor din ochiul stang, pe loc face 105% aprobare!

Si-asa suntem o tara de poveste... Ne mai trebuie doar Aliodor imparat!