sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Cat de jos poate ajunge politica...

Tocmai s-a terminat confruntarea televizata dintre Basescu si Antonescu. Aceleasi teme, aceleasi atacuri, mult mai multe glume cu lovitura directa la oponent decat in alte momente. Nimic nou, probabil ca nici nu vor fi schimbari majore ca intentii de vot. Confruntarea a fost la o ora nepotrivita, probabil ca audienta a fost mica si oricum nu s-au uitat decat cei deja in tema cu subiectul electoral. Miza de fapt sunt nehotaratii, atatia cati au mai ramas. Am remarcat un Traian Basescu pregatit de aceasta confruntare (el o fixase, cu doar 20 de ore inainte!) si un Antonescu ce chiar si fara prea multe cifre i-a tinut piept. Nimic deosebit. A fost insa un moment cheie, unul odios, ce a sarit cu mult din limitele normalului, ale glumitelor ieftine aruncate unul catre altul:

Gestul atacului catre fosta sotie a lui Crin Antonescu - "Eu nu mi-am lasat sotia singura la greu" a spus Basescu stiind foarte bine ca fosta sotie a contracandidatului sau, de formatie medic psihiatru s-a sinucis din cauza suferintei provocate de un cancer in forma avansata. Nimeni de pe lumea asta nu trebuia sa aduca acest lucru in discutie, cancerul e un pluton de executie in zilele noastre, nu un subiect de acuzat, iar "delicatetea" gestului prezidential dovedeste caracterul uman. JOSNIC!

Povestea intreaga a dramei lui Crin Antonescu o gasiti aici, e descrisa de jurnalista Corina Dragostescu si chiar va indemn s-o cititi:

2 comentarii:

elena spunea...

Basescu a fos josnic..trebuia sa ia exemplu de la Antonescu care s-a comportat exemplar.

Albu spunea...

Nimeni nu s-a comportat exemplar. Antonescu a interpretat un rol, "Cum sa te fii un Basescu mai moderat". Nu mi-a placut sa-l vad asa, nu mi-au placut glumele schimbate in ei, insa inteleg ca a facut asta pentru a-si atrage si cealalta parte a electoratului, cei care nu au incredere in el, cei care-l considera prea moale (de diplomatie in tara asta n-a auzit nimeni!?!?). Insa dincolo de toate, Antonescu, cu toate ca si-a cam intrerupt interlocutorul (lucru deplasat intr-o dezbatere electorala) ieri nu a depasit o limita elementara a bunul simt. Basescu, prin ceea ce a facut a scos in fata, mai clar ca niciodata gunoiul din sine. Intr-o tara normala un asemenea act i-ar fi scazut procentul la vot cu minimum 10%. La noi nu se va intampla nimic...

Trimiteți un comentariu