vineri, 15 mai 2009

Solutia iesirii din criza economica!

   In urma unei discutii cu cetateanul Radu am gasit miraculoasa solutie pentru iesirea Romaniei din criza economica. Era atat de simpla, chiar la vedere! - fiindca nimeni n-a vazut-o, se pare ca toti avem nevoie de-o vizita la oftalmolog. Iat-o asadar in exclusivitate, in premiera absoluta, in prea-plinul ei de senzational.

    Ideea, spusa pe sleau este sa facem unirea Romaniei cu Suedia! Da, pur si simplu! Sa decretam istoric ca dacii sunt de fapt scandinavi emigrati in zonele astea in vremuri de imemoriabila si nemaintalnita prosperitate si sa cerem asadar revenirea Romaniei la "patria muma", Suedia. Oare cine s-ar opune de la noi? Si-asa avem multi conationali pretendenti la emigrare acolo si putini acceptati. Astfel, le vom face acelora o Suedie la noi acasa. Intrebarea este ne vor accepta ei? Daca nu, atunci dupa cum era parerea unui intelept, declaram razboi Suediei si ne predam imediat, dupa 2 zile. In felul asta tot ne vor alipi teritoriului drept captura de razboi. 

    De ce Suedia? Pai care e tara cu cea mai productiva economie din Europa si prima tara care a reusit sa bata la skandengerg ultima mare criza economica, din anii '30? Unde e speranta de viata cea mai mare? Daca tot sunt asa de buni, nu ne-ar putea ei sustine si pe noi, nu ne-ar putea "infia ca tara"? Pai de ce nu, ca le-am compromite procentajele? 

    Ce probleme ar fi? Ar trebui sa invatam suedeza, o limba mai grea decat mersul cu schiuri pe asfalt. Dar ar fi si beneficii ale invatarii: am putea astfel sa comunicam mai usor cu noile blonde conationale. Ar crapa de ciuda autohtonele noastre vopsite balai cand ar vedea ca se poate sa fii blonda si sa fii si desteapta totodata (si asta din nastere!), cand si-ar pierde ele stralucirea si insolitul pe la mall-uri. 
    Alte neajunsuri? N-ar mai fi Bucurestiul capitala... Astept..... Astept.... A, nu protesteaza nimeni pentru asta! Pai Stockholm-ul ar fi numai bun plasat acolo, la mii de km departare, acolo unde politicienii ar trebui sa pedaleze de zor ca sa ajunga si unde nici macar Realitatea TV n-ar mai merge pentru transmisiuni live ale scandalurilor ieftine. S-ar crea brusc linistea si armonia, primele conditii necesare maririi sperantei de viata. Vedeti, toate se leaga!
    Si, ce ironie, baronii nostri locali si-ar gasi leacul pe masura: ar trebui sa se supuna in sfarsit monarhiei constitutionale suedeze.  Am da in sfarsit un sens DNA-ului suedez, specializat doar in crosetat in ultimii ani lipsiti de coruptie, le-am da in sfarsit de munca.. Nu ne-am mai certa nici cu ungurii pentru Ardeal, fiindca ungurii vor trebui sa se certe cu suedezii pe el.. Sa recunoastem, ne-am potrivi ca o manusa Suediei: ei au minereuri din plin, mine care merg pe profit, noi avem mineri, tineri si nerabdatori sa exploreze bogatiile patriei noastre suedeze. Ei au paduri multe - noi avem pradatori de paduri cu duiumul, mai ales prin partile Bistritei si Sucevei. Ei au Volvo-uri noi avem .... carturi ieftine cu 4 roti numite Dacia. De fapt n-avem masini, dar tocmai de aia ne si unim cu Suedia: ca sa avem!

    Alte beneficii? Echipa nationala de fotbal ar deveni mult mai buna, brusc calificata la Mondiale, Mutu ar fi un biet star ...chips in comparatie cu Ibrahimovici si am conta si la Olimpiada de Iarna, am depasi pentru prima data acolo Liechtenstein-ul. In muzica ma indoiesc ca manelele ar putea provoca altceva decat avalanse prin muntii lor, iar Marius Moga ar fi mult prea mic pentru cei care au lucrat de-a lungul timpului cu ABBA sau Ace of Base. Sergiu Nicolaescu, cel care tocmai a terminat toti domnitorii romani, ar avea din nou "materie prima de consumat", personaje istorice numai bune de intruchipat, iar OTV-ul ar trebui sa-si inceapa emisiunea de prime-time cu o ora mai tarziu, ca sa se adapteze fusului orar al capitalei, Stockholm (numai bine, la ora aia noi toti vom dormi). 

    Sa recunoastem, daca America este tara tuturor posibilitatilor, Suedia e cea a tuturor probabilitatilor, bune. S-ar taia cozile de la ambasada americana, s-ar reintoarce romanii suedizati de prin Spania si Italia, vom fi din nou, ca acum aprox. 3000 de ani, ca inaintea dacilor si a tracilor, o mare si puternica natiune suedeza! 

    Asadar sa ne strangem in piete insufletiti de noua pornire patriotica si sa strigam ca-n vremurile opresiunii pedelist-pesedist-liberale-romanesti mari "VREM UNIREA CU SUEDIA"! 

                                         Semnat: Alexander Buiucson


PS: Acest material este un pamflet. Orice asemanare cu fapte, situatii si personaje reale este...doar un vis frumos.