marți, 15 septembrie 2009

Telenovela pisiceasca


Armando a aparut prin curtea de la Gura Raului pe la sfarsitul lui mai, cam in aceiasi perioada in care la Sibiu aparea Kitty. Nimeni nu stia nimic despre el: de unde vine, cine ii sunt parintii, ce planuri are. Oricum, era cam mic sa aiba planuri mari: doar o luna-doua de viata. Parea insa sa se descurce destul de bine in pielea pisiceasca, stia sa se gospodareasca singur si ii mai ramanea si mult timp de joaca. Era clar ca trecuse prin partea grea a vietii fara sa-si prinda coada. A fost luat ca atare si uite asa, in doar cateva zile, el era motanul in curte.



I s-a dat nume de telenovela, Armando, desi mai potrivit tinand cont de cat de tigrat era ar fi fost un nume de genul Sandokan (stiti, "Sandokan, tigrul Malaeziei" - film excelent de aventuri in epoca mai comunista). Si s-a apucat de treaba, adica de o existenta uzuala a unui motanas intr-o curte plina de copii: joaca, scarpinari, somnic, torcaiala, inspectii si explorari, fugareala. Zilele au trecut una dupa alta, precum se insira episoadele intr-o "latino-americana", fara a se intampla de fapt nimic important la subiectul esential. Armando crestea cat... altii in acelasi timp, poate doar o idee mai putin. Suspect dar nu din cale-afara. Nici cand a intalnit-o pe Kitty nu a fost un moment esential. Doua trei adulmecari de complezenta si apoi dezinteres.. Bineinteles, era prea mic...
Toata aceasta succesiune de fapte si intamplari banale pentru Armando a luat sfarsit brusc si brutal. Un intelept deghizat in zidar, cu adanca experienta de viata si interes pentru tainele lumii a avut curiozitatea de a se uita mai atent la felina curtii. Si atunci a venit momentul adevarului:
"Asta nu e motan, e pisica!...".
........................................
Cine pe cine sa se supere? Cine sa se fi uitat, sa fi verificat? Toata lumea a uitat sa controleze acest aspect. Toti au luat faptul servit drept adevar. Cred, de fapt, ca nici Armando nu stia ca el e de fapt pisica. Va dati seama ce soc: transexualitate la minut.
La nici cateva ore dupa esentiala descoperire Armando se numea Katy iar apoi, in cateva zile, nemaisimtindu-se probabil motanul in curte, cu autoritatea si onoarea ravasite iremediabil a disparut.
.........................................
Telenovela este insa in desfasurare, in asteptarea punctului culminant. Probabil ca vreodata Katy se va intoarce insa:
Atunci cand va fi din nou...Armando.