luni, 27 aprilie 2009

Uite-o tzatza!



Se zice ca sexul vinde.Vinde si se vinde. E o chestiune in care intra curiozitatea si instinctul freudian al oricui. Sexul se si cumpara, se practica si mai ales …se priveste! Cel putin asta imi sugereaza mie o televiziune care mereu ii da inainte cu “noul sport national”.

Ei, da aceasta televiziune, inventatoarea fotoliului sportiv0 (ca intr-o reclama savuroasa ), isi permite mereu sa mai inventeze o noua indisciplina sportiva. De data asta au adus in Romania, pentru prima data, in premiera absoluta, in exclusivitate si cu maxima inteligenta a creierului de jos al barbatului, conceptul de “Stiri pe dezbracate”. O domnisoara foarte decenta, timida si cu un foarte prompt simt promter este pusa intr-un studiou supra incalzit sa prezinte stirile. Ce face? Pai logic, de atata caldura incepe sa se dezbrace saraca, sa prezinte in bikini. Fascinant, asa-i? Sa ramai cu telecomanda cascata si nu altceva! Sa uiti ca ai vazut vreodata o femeie, ca ai iesit de ceva vreme de la pubertate, sa faci abstractie ca aceea e doar o imagine si ca oricum ea e acolo doar o marfa de consum.

Nu stiu la ce anume se asteapta aceasta televiziune in urma acestui demers: sa se ridice audienta sau altceva? Sa le creasca respectul de sine, calitatea tratarii evenimentelor? Argumentul ca si alte televiziuni straine fac acest gen de jurnalism de nudisti nu tine. Nu le putem dori atunci decat si altor tari sa-si inventeze cate un OTV, un Jiji, vreo cateva Eve Kent, Malboro si ce chestii fumate or mai fi la moda si sa fie fericiti uitandu-se la televizor ca la pestii in acvariu.

Oare caror maimute fara creier si fara multe alte chestii, dar plini de frustrari se adreseaza aceste stiri? Sa fie cumva cei care urla pe strada ca la luna la vederea unei domnisoare cat de cat feminine? Sa fie camionagii pentru care femeie “de casa” (sau, ma rog, de cabina) este si elementul ce se gaseste prin parcari, noaptea si cu care sloganul “pune-ti Centura” capata brusc noi semnificatii? Sa fie familistii cu sotie (deja grasa si bucatareasa) si copii (deja enervanti) care au ca unica refulare privitul, fiindca nici macar de o amanta nu mai pot fi capabili? Frumos target social, cel mai dezirabil dintre toate! O adevarata padure de babuini!

Serios, oare prin ce difera stirile sportive prezentate clasic, de la pupitru, cu acestea cu destzoliri? Se dezbraca oare cumva si personajele din stiri? Vom avea ca evenimente Liga Nationala a Nudistilor, scandaluri cu valize pline de chiloti sau stiri despre sanctionarea cu galben a sportivilor pudici ce se imbraca atunci cand dau gol? La tenisul feminin nu vor mai conta schimburile peste fileu ci doar aplecarile dupa minge, la volei camerele se vor monta doar la nivelul solului, in toate sporturile masculine echipele nu vor mai ridica trofee conventionale, cu toarta ci trofee “in natura”, iar iepurele de la cursele de ogari se va transforma intr-o zana sexy numai buna de pus in fata alergatorilor la 100 de m, plat, garduri, garduri vii, boscheti s.a.m.d. Probabil ca cele doua modele de stiri, clasici si inovatoare difera tot prin acelasi lucru prin care se detaseaza luptele in noroi de boxul profesionist. Totul devine un pretext pentru “eternul feminin”, numai bun de servit eternului misogin. Cel pentru care femeia nu poate fi nicicand ideala (n-ar fi de nasul lui), e doar o eticheta, un element perfect pentru decor si cam atat…

Daca stam totusi sa analizam mai bine ideea in sine nu e rea si ar putea avea totusi aplicatii practice: ar trebui poate la anumite meciuri plictisitoare din Divizia A, cu un 0-0 batut in cuie sa apara intr-un colt, suplinind banda de reclame si tot nudismul fotbalului romanesc, acest model de “crainica”. Atunci am avea si noi de ce sa “ne bucuram cand e gooool” - numai ca din gol se va transforma in goala. Ideea ar fi de asemenea folositoare la jurnalele despre criza, ca ilustratie perfecta a crizei hainelor, la emisiunile pentru copii (mai ales sugari) si, de ce nu, la emisiunile religioase (unde trebuie aratate clar si fara posibilitate de confuzie cum arata “o ispita”). De asemenea prin aceste tertipluri s-ar putea anima sedintele de Guvern si Parlament - sa vad atunci cine va mai mai dormi (cred ca multi din targetul enumerat acum cateva randuri dorm patriotic in institutiile acestea ale neamului).

Astept sa apara pana si pe teletext principiile acestea de capatai ale pescuirii audientei. Nu mai conteaza ca de fapt postul TV se prostitueaza astfel, ca in felul asta popularizarea fotbalului si a sporturilor in randul audientei feminine devine aproape ZERO (poate doar pentru o anumita parte a sexului frumos si la vedere, cel demonizat de catre fazanii religiosi) sau ca de fapt isi bat joc de orice principiu mass-media. CNA-ul oare ce idee are despre valoarea educativa pe care o are aceasta emisiune? (pentru aprobarea formatului sunt sigur ca figureaza in actele depuse ceva si in rubrica in cauza … Sa fie cumva oare amanuntul ca se face educatia anatomica?).

Astept cu interes aparitia nelipsitei benzi negre pe care va scrie ceva de genul sunati la numarul mobil al verisoarei lui Dezbracatu’ de pe ecran si castigati in functie de ce dati. Sincer, mie deja incepe sa-mi fie dor de stirile sportive in care erau prezentate doar nevestele si driblingurile amoroase ale fotbalistilor. Credeati ca mai rau nu se poate? Stati sa apara un nou sport national in curand! In toata aceasta plaja (nu de valori si optiuni) ci de nudisti un singur lucru e pentru mine clar: demografia Romaniei nu are decat de castigat!


PS: Nu ma acuzati de melodia ce se vrea fundal sonor pentru aceasta postare pe blog. E doar inca un exemplu de primitivism..